Loonbedrijf Kennes gras tiller

De agrarische diensten van Kennes.

Grondbewerking

Ploegen

We beschikken over twee 5-schaar ploegen met drukrol en eventueel woelers. Hierdoor ligt de grond in meteen zaaiklaar en is de grond gewoeld. 

Ook hebben we één 4-schaar ploeg, eventueel met drukrol.

Ten slotte hebben we ook twee diepploegen. We hebben één 1-schaar ploeg die tot 80cm diep kan ploegen. Ook hebben we een 2-schaar wentelploeg die tot 55cm diep kan ploegen.

Spitten

Ook voor het spitten van de bodem kun je bij Kennes terecht. Onze spitmachine is 3 meter breed. De grond wordt meteen mooi zaaiklaar gelegd. Ook beschikken we over de mogelijkheid om een diepwoeler voor de spitmachine te zetten.

Gras Tiller

Met onze gras tiller beluchten wij de bodem. De storende laag onder de graszoden wordt doorbroken. Hierdoor gaat het water beter weg en komt er meer lucht in de grond. De wortels gaan hierdoor sterker worden.

Cultiveren

Voor het bewerken van stoppels en het omwerken van de grond. 

Schijfeg

Met onze schijfeg van 5 meter werkbreedte hebben wij veel capaciteit. Tijdens het schijfeggen halen wij een snelheid van +/- 13 kmh.

Maar ook voor de volgende zaken kunt u terecht bij ons:

Diepcultiveren

Maïsschoffelen

Frezen

Walkant frezen

Rotorkopeggen

Eggen

Zaaiwerken

Gras zaaien

We beschikken over 2 Kverneland pneumatische zaaimachines voor het zaaien van weilanden tot gazonnen. We zaaien niet alleen gras, maar bijvoorbeeld ook graan of gele mosterd.

Doorzaaien

Voor het doorzaaien van gras kun je bij Kennes terecht. We beschikken over een doorzaaimachine van 5,80m om de grasmat te verbeteren. Hierdoor zal de opbrengst verhogen.

Mais zaaien

We werken met 2 8-rijige Kverneland maïszaaimachines met vloeibare kunstmest toediening. Ook beschikken we over een 6-rijig zaaimachine met korrelkunstmest toediening.

Groenbemester zaaien

Voor het zaaien van verschillende groenbemesters kunt u bij Kennes terecht.

Ook het zaaien van groenbemester tussen de maïs kunnen wij verzorgen.

Graswinning

Gras maaien

We hebben 2 Lely Splendimo 920 mc vlindermaaiers. Beide beschikken over een maaibreedte van 9,20m. 

Gras ruggen

We beschikken over 2 4-roter Kuhn ruggers met een breedte van 13 meter. Deze ruggers leggen het gras luchtig op een rug. 

Ook beschikken wij over één Kuhn zij-aflegrugger van 8 meter.

Ten slotte hebben we ook één Ziegler 2-roter midden-aflegrugger.

Gras hakselen

Voor het grashakselen kunnen we beroep doen op 3 hakselaars. Voornamelijk maken wij gebruik van onze 2 Claas 930 Jaguar hakselaars. In tijde van drukte kunnen we gebruik maken van onze New Holland FX-40 hakselaar.

Gras oprapen

We beschikken over 4 opraapwagens met een laadvermogen van 42 m³. Eventueel kan er ook toevoegingsmiddel worden bijgevoegd. 

Balen persen

We beschikken over 2 balenpersen die balen van 80cm tot 150cm kunnen persen en wikkelen, ook beschikken de persen over een 3D wikkelsysteem voor de best gewikkelde balen.

Maar ook voor de volgende zaken kunt u terecht bij ons:

Kleine vierkante pakken persen

Gras schudden

Weibloten

Maïswinning

Maïs hakselen

Voor het maïs hakselen beschikken we over 2 Claas Jaguar 930 hakselaars. Onze 2 maïshakselaars hebben elks een hakselbreedte van 8 rijen. We beschikken over voldoende transportmogelijkheden waardoor we zowel op korte als lange afstand van de kuil kunnen hakselen. Ook het aanrijden en onderstoppen van de kuil wordt vakkundig verzorgd door ons.

Overige

Zelfrijdende spuit

We beschikken over een zelfrijdende spuit van 33 meter. Deze wordt vooral ingezet voor bladbemesting en onkruidbestrijding.

De spuit beschikt over sectie-afsluiting en bandendruk-wisselsysteem.

Kalk strooier

Voor het strooien van kalk (ook mogelijk met magnesium) op akkers en weilanden.

Kunstmest strooier

Voor het strooien van korrelkunstmest en kali. Onze Amazone kunstmeststrooier heeft een inhoud van 1500 liter en een strooibreedte van 18 meter. 

Ook kan deze bevestigd worden aan een hefmast waarna deze kan strooien tot een hoogte van 4 meter. Dit is vooral interessant voor boomkwekerijen. 

Drainreiniger

Hiermee kunnen we duikers en putten uitspuiten. De slanglengte bedraagt 400 meter.

Mobiele weegbrug

We beschikken over een verrijdbare weegbrug.

Maar ook voor de volgende zaken kunt u terecht bij ons:

3-tons landrol